Vierailijat

keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Turska ateria

Päivä alkoi taas aika lupaavasti, tämä kuva meidän kämpän ikkunan edustalta
.
3 helmikuuta 2016

Edellisenä yönä taivaalla näkyi valtavat revontulet. En ole koskaan nähnyt näin valtavia revontulia, Ne peittivät koko taivaan ja muuttivat muotoa koko ajan. Yritin ottaa muutamia kuvia niistä2 helmikuuta 2016
Mutta eipä nuo kännykällä otetut kuvat niin hyvin onnistunut. Kuvan oikeassa alareunassa erottuu turskan kuivatus telineitä.


Iltapäivällä sitten mentiin kalasatamaan hakemaan tuoretta turskaa. Ystävämme Tor Helge soitti jollekin kalastajakaverilleen Mårtenille joka asui paikassa Nappa. Lähdettiin sitten Viikinkimuseo visiitin jälkeen kalasatamaan jossa kaverin piti olla, kylässä oli enemmän kuin 3 taloa, ehkä sata. Aikamme kyseltyämme, sieltähän se Mårten (ai Mårten fiskare denna gröön huset)löytyi ja meitä jo osasi odottellakin.
Turskia noin 5-10 kg kokoisia.Meidän turska oli sieltä pienemmästä päästä, ehkä noin 3 kg. Mårten oli saanut jostain hyvät ohjeet meidän kohtelun varalle, sillä hän myös fileerasi turskan meille ja eikun kämpille kokkamaan.


Meillä on voita, suolaa ja tuoretta turskaa. Turska fileet pannulle, reilusti voita sekaan ja päälle ripaus suolaa maun mukaan. Tänään tätä herkkua sekä lounaaksi että päivälliseksi!Aivan sikamaisen hyvää. Kyllä tällä nälkä lähti pitkäksi aikaa. Noita oli 2 isoa palaa per nuppi, ehkä kilo kerralla. Tätä on aina tehnyt mieli syödä Norjassa visiitillä ollessani. Ja Petrin kanssa sitä on siellä useamminkin harrastettu. 3 helmikuuta 2016Maisemat ovat olleet tällä reissulla aivan mahtavat, huomenna aamulla aikaisin lähdetään kohti kotia. Seuraava pysähdys Narvik, jossa ehkä yövytään ja sieltä sitten yhdellä vedolla kotiin.