Vierailijat

torstai 23. huhtikuuta 2015

Calbuco Chile tulivuoren purkaus 22.4.2015

Vaimoni  kännykkä alkoi piipittämään noin kello 04.00 suomen aikaa viime yönä ja minä aloin sitä ihmettelemään ja  sitä vaan jatkui kunnes nousin kello 05.00 ja herätin sitten vaimoni ja kerroin että kotimaassasi Chilessä on varmaan sattunut jotain. Palasimme juuri tuolta tasan 7 vrk sitten suomeen.

Calbucon tulivuori oli yllättäen räjähtänyt. Se on lähimpänä Puerto Monttia

Majailin vaimoni ja lasten kanssa tuon vuoren juurella ja sen välittömässä läheisyydessä viimeiset 3 kuukautta. Kävin jopa pari kertaa itse vuorella, en kuitenkaan kiivennyt kovin korkealle. Siellä oli muuten 33 hehtaarin upea tontti myynnissä noin 70.000 eurolla taloineen päivineen -hyvä puusto, nyt siltä tontilta olisi loistava eturivin näköala, jos siellä joku uskaltaisi olla.


Vaimoni ex luokkakaverin yöllä 22-23.4 ottama kuva purkauksesta


Lähettiin onneksi vähän liian aikaisin pois, oltais saatu hienoja kuvia vuoresta ja nyt olisi saanut ilmaisen kuljetuksen pois sieltä.

Juuri saamien tietojen mukaan ulkonaliikkumis kielto on astunut voimaan klo 20.00-05.00 välisenä aikan (ryöstelyn takia) ja äsken alkoivat sireenit ulvomaan ja tiedotettiin että laavaa on alkanut virtaamaan vuoren nokasta. Kello on siellä  -6 tuntia suomen ajasta. eli yö.

Ihmiset ovat paniikissa. purkaus on aiheuttanut ilman sellaiseen kuntoon että hengittäminen on vaikeaa. Vaimoni perheen jäsenet yrittävät paeta kaupungista maaseudulle.

Tuhkaa on jo kertynyt Argentiinan puolelle useita senttejä. Chilen ja Argentiinan raja-asema on suljettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti